Na vsebino

Žogo brcajo že od leta 1977

Minulo nedeljo se je na asfaltnem igrišču v Tribučah znova odvila edinstvena nogometna zgodba, ki ji ni para daleč naokoli. Odigrana je bila namreč že 45. tradicionalna nogometna tekma ned Tribučami in Butorajem. Zaradi trenutne zdravstvene situacije se je tokrat zbralo nekaj manj gledalcev kot običajno, bolj od končnega izida prijateljskega srečanja, pa je bilo tudi tokrat pomembnejše ohranjanje tradicije in druženje.

Sosednji vasi Tribuče in Butoraj že vse od leta 1977 igrata tekmo, ki v zadnjih letih poteka izmenično na dveh lokacijah. Do leta 1992 so igrali vsakič na 1. november, potem pa so tekmo prestavili na 31. oktober. Igrali so tudi po snegu, ustavil jih ni niti naliv. Samo enkrat so se morali zaradi vremena preseliti v dvorano. Tudi sodnika prvih 20 tekem niso imeli. Vedno je vse temeljilo na prijateljstvu, mladi rodovi pa skrbijo, da se tradicija nadaljuje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj