Na vsebino

Žana Pintarič srebrna na dvoranskem EP

Na evropskem dvoranskem prvenstvu v lokostrelstvu, ki poteka v Varaždinu, je Žana Pintarič z ukrivljenim lokom v konkurenci do 21 let osvojila naslov evropske dvoranske podprvakinje. V današnjem finalu je bila po izjemno tesnem dvoboju od Semičanke boljša Ukrajinka Dzvenyslava Chernyk s 6:5.

Napet dvoboj je bil odločen šele po dodatnem strelu, v katerem sta obe ustrelili 9, žal pa je bila Žanina puščica nekoliko dlje od sredine in zlate medalje se je razveselila Ukrajinka.

Članica Lokostrelskega kluba Paradoks je na poti do srebra v osmini finala najprej izločila reprezentačno kolegico Nino Corel, v četrtfinalu je bila po izločilnem strelu boljša od Izraelke Shelley Hilton, za preboj v finale pa je nato ugnala še zmagovalko kvalifikacij Ukrajinko Dario Kovalovo.

Na dvoranskem EP za člane in mlajše od 21 let se je sicer pomerilo 231 lokostrelk in lokostrelcev v slogih ukrivljenega, sestavljenega in golega loka.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj