Na vsebino

Žana Pintarič kandidatka za OI v Parizu

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije se je seznanil s širšim seznamom kandidatov za nastop na olimpijskih igrah poleti v Parizu. Strokovni svet za vrhunski šport je 30. januarja imenoval 136 posameznikov v 23 športnih panogah.

V tarčnem lokostrelstvu sta kandidata le dva. Poleg Dena Habjana Malavačiča v moški konkurenci, je med lokostrelkami v disciplini ukrivljeni lok edina kandidatka Žana Pintarič. “Doseg kvote bi mi res ogromno pomenil, saj Slovenija v vsem času svoje neodvisnosti še nikoli ni uspela doseči kvote pri lokostrelkah in vse si zagotovo želimo biti prve, ki bi jih doletela ta čast," je pred časom povedala 19-letna Semičanka, ki ji uvrstitev na olimpijske igre predstavlja enega glavnih ciljev kariere.

Največ kandidatov je v rokometu, 28, saj imata še obe reprezentanci možnost preboja na olimpijske igre. S 17 kandidati sledi atletika, kjer je na seznamu pričakovano tudi skakalka s palico Tina Šutej. S po 12 člani sledita odbojka in košarka z moškima reprezentancama.

Prek številke deset je samo še kajak in kanu na divjih vodah v slalomu, kjer pa izmed 11 kandidatov ne bodo mogli nastopiti vsi na seznamu, čeprav je Slovenija ena redkih držav, ki si je priborila pravico nastopa v vseh kategorijah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj