Na vsebino

Urška Čavič postavila nova državna rekorda, odlični tudi ostali

V Podčetrtku je v nedeljo potekal dvojni lokostrelski program, ki so se ga v spremstvu trenerke Lili Grahek, udeležili tudi tekmovalci črnomaljskega lokostrelskega kluba Paradoks in Branko Vardič kot glavni sodnik na tekmi.

Za Šentlok pokal so tekmovalci najprej ustrelili 60 puščic na 25 metrov in nato še 60 puščic na 18 metrov, zato je tekma fizično in mentalno bolj zahtevna. Pri članicah je Urška Čavič z ukrivljenim lokom zmagala in pri tem izboljšala kar dva, že 22 let stara dvoranska državna rekorda. Urškin nov rekord na 25 metrov sedaj znaša 574 krogov, na 25m +18m pa 1141 krogov.

Prvo mesto je z golim lokom v starostni kategoriji do 18 let osvojil tudi Matjaš Foršček, medtem ko sta Anej Bahor (U21M) in Jerca Tessari (U18W) z ukrivljenim lokom zasedla drugo mesto.

Urška Čavič in Matyaš Foršček sta prvo mesto v Podčetrtku slavila tudi na tekmi dvoranskega pokala, kjer tekmovalci ustrelijo 60 puščic na 18 metrov. Na svoji prvi tekmi se je z ukrivljenim lokom izvrstno odrezala tudi Alina Košele, ki je med dekleti do 13 let z osebnim rekordom (435 krogov) osvojila bron. Anej Bahor (U21M) je bil peti, Jerca Tessari (U18W) sedma, Vito Dukovčič (U15M) pa enajsti.

Vir: LK Paradoks

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj