Na vsebino

Urška Čavič in Žana Pintarič ne enem večjih dvoranskih lokostrelskih tekmovanj na svetu

Na enem največjih svetovnih dvoranskih lokostrelskih tekmovanj v francoskem Nimesu, sta med več kot 1100 tekmovalci iz 50 držav, v spremstvu trenerke Lili Grahek nastopili tudi članici črnomaljskega Lokostrelskega kluba Paradoks Urška Čavič in Žana Pintarič. Belokranjki sta tekmovali v kategoriji ukrivljeni lok, kjer se je pomerilo 96 lokostrelk iz 21-ih držav.

V kvalifikacijah je Urška zasedla 23. mesto in se uvrstila v dvoboje. Žana pa si je s še dvema lokostrelkama delila 32. mesto, zato se je z njima pomerila v izločilnem boju in kvalifikacije žal zaključila na 33. mestu.

Urška je že v prvem dvoboju dobila zahtevno nasprotnico Marie Horackovo s Češke, ki je kvalifikacije z rezultatom 584 krogov zaključila na 10. mestu.

Prvi krog je Urška začela slabše in izgubila s 25:30. Naslednji krog je dobila s 30:28, naslednjega izgubila 29:30, nato spet dobila s 30:29 in zadnji krog delila z rezultatom 30:30. Ob izenačenju 5:5 sta tekmovalki izstrelili izločilni strel, kjer je Marie zadela rob 10-ke, Urška pa 2 mm stran 9 in tako morala priznati premoč Čehinji. Kljub dobremu streljanju ji je tokrat zmanjkalo malo športne sreče.

Urška Čavič je tako zasedla končno 17., Žana Pintarič pa 33. mesto.

Žana je sodelovala tudi na Secondary Tournament, ki je namenjen tistim tekmovalcem, ki se ne uvrstijo v dvoboje. Med 54-imi tekmovalkami je osvojila 11. mesto.

Čestitke obema tekmovalkama, kot tudi trenerki in klubu!

Vir: LK Paradoks
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj