Na vsebino

Ukrajinska grozljivka Rudija Požega Vancaša

Foto:@fc.chernomorets
Foto:@fc.chernomorets

Med Slovenci, ki so bili v času napada v Ukrajini in si tam služijo kruh, je bil v četrtek tudi slovenski nogometaš Rudi Požeg Vancaš, ki je letos zapustil Maribor in se preselil k Černomorcu iz Odese. O zvokih eksplozij in napadih so poročali tudi iz tega pristaniškega mesta na jugozahodu države ob Črnem morju. Požeg Vancaš se je za Sportal po telefonu javil sredi noči, ko je bil z avtom že na poti proti Sloveniji.

"Zdaj sem ravno blizu Bukarešte. Sem v redu, vsaj fizično. Zjutraj so me prebudile bombe, rakete, ne vem, kaj vse. Tega še nisem doživel, slišalo se je, kot da bi se vse skupaj dogajalo v moji sobi. Potem so se zadeve nekoliko umirile, a so se začele pisati zelo strašne stvari, videli smo posnetke iz drugih mest, predvsem iz Kijeva. Zatem približno štiri ali pet ur nismo smeli od doma, ker je bilo nevarno oditi na ulico," je zadevo za Sportal orisal pretreseni 27-letni Belokranjec.

V klubu so jim zatem dali proste roke. "Čez nekaj časa so mi vodilni rekli, da niti sami ne vedo, kaj je pametno narediti. V klubu so nam dali možnost, da se sami odločimo, ali hočemo iz države, čeprav je bilo po njihovem mnenju varneje, da ostanemo, kjer smo. Jaz in še štirje soigralci smo se odločili, da bomo Ukrajino zapustili. Z avtom smo se odpravili na pot in imeli res velikansko srečo, ker smo zadeli ravno tisti mejni prehod z Moldavijo, ki je bil še odprta. Zato se zahvaljujem ljudem, ki so nam pri tem močno pomagali in svetovali," je težke trenutke opisal nekdanji nogometaš Maribora.

"Za mano je res težek dan, a to, kar se je dogajalo in se še dogaja, je še stokrat hujše. Samo upam, da se vse skupaj čim prej konča in da bodo ljudje začeli razmišljati z glavo. Leta 2022 se takšne stvari ne bi smele dogajati. Še vedno sem v šoku, čeprav sem zdaj na varnem. Komaj čakam, da pridem domov, da objamem vse najbližje. Upam, da se to za vse, ki so v Ukrajini, čim hitreje konča. Bilo je res grozljivo in ne želim se sploh veliko o tem pogovarjati. Rad bi samo povedal, da je bilo veliko tega, kar se je pisalo, res. Verjamem, da se tudi zdaj še vedno dogajajo hude stvari. Samo upam, da se vse skupaj čim prej konča," je za Sportal še dejal Požeg Vancaš, ki se je prvih nogometnih korakov učil pri NK Kolpa.

Ukrajinsko nogometno prvenstvo je prekinjeno vsaj za mesec dni.

Vir: Sportal

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj