Na vsebino

Toni je na dopustu v Beli krajini

Od petka, 29., do nedelje, 31. julija, je v češkem mestu Kladno potekala tekaška ultramaratonska preizkušnja, katere se je udeležil tudi član ŠD Butoraj Toni Perušič. Tek je potekal na 1000 metrskem krogu v mestnem športnem parku, teklo pa se je 24 oz. 48 ur. Toni se je udeležil 48-urnega teka in v tem času je pretekel 263km ter s tem za kar 40 km presegel državni rekord v 48-urnem cestnem teku, ki ga postavil pred dvema letoma.

Vremenske razmere so bile spremenljive (tekli so tako v neurju, kot v peklenski vročini). Toni je še po prvem tekmovalnem dnevu naredil 145km in s tem dobil motivacijo in še večjo željo, da preseže mejo 250km, kar mu je potem tudi več kot uspelo.

Toni Perušič s pretečenimi 263km popravil osebni rekord v kategoriji M50+ kar za 40km in osvojil 11. mesto v generalni razvrstitvi in 4. v svoji starostni kategoriji.

V imenu ŠD Butoraj se Toni zahvaljuje vsem, ki so mu pomagali pri potovanju in izvedbi tega teka. Zdajsi bo privoščil krajši dopust, potem pa že začne s pripravami za osemdnevni tek v Monacu, ki bo potekal med 12. in 20. novembrom letos in bo v 17-letni zgodovini tega tega nastopil kot prvi Slovenec.

Vir: ŠD Butoraj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj