Na vsebino

Športni dan prve triade na Vražjem kamnu

V torek, 19. 9. 2023, smo imeli učenci 1.-3. r. športni dan.

Zjutraj smo si najprej v šoli razdelili malico, si jo pospravili v nahrbtnik in se z avtobusom odpeljali na Vražji kamen. Ko smo prišli, smo se po razredih razdelili na 3 skupine. Učenci 2. razreda smo najprej odšli na nogometno igrišče. Tam smo pod vodstvom trenerke Sare izvajali različne gibe: hopsanje, visoko dvigovanje nog, po skupinah smo opravili še 3 poligone. Na koncu smo si sošolci po skupinah podajali žogo, streljali na gol in se preizkusili tudi v vlogi golmana.

Za tem je sledila malica. Skupine po razredih so se zamenjale in naš razred se je odpravil peš do konjev. Tam so nas pričakale Nina, Tina in Ana. Razdelile so nas v dve skupini. Ena je odšla na jahanje, druga pa je česala konje. Kasneje smo se še zamenjali. Jaz, Klara, Svit in Ema smo potem na maneži očistili konjske iztrebke. Vmes nas je dobila ploha.

Športni dan mi je bil zelo všeč. Z veseljem bi ga ponovila. Najbolj sem uživala na jahanju. (Tia, 2. r.)

Danes smo imeli športni dan. Obiskali smo kmetijo Stariha in imeli pohod na Vražji kamen. Na kmetiji smo jahali konje. Najbolj zanimivo mi je bilo, ko sem jim delala kitke in čopke. Po ogledu smo se odpravili proti šoli. (Taja, 2. r.)

V torek smo imeli športni dan. Bili smo na Vražjem kamnu. Najlepše mi je bilo na jahanju. (Mila, 2. r.)

V torek, 19. 9. 2023, smo imeli športni dan na Vražjem kamnu pri Črnomlju. Na izbiro je bilo jahanje in nogomet. Najbolj mi je bilo všeč jahanje. Ni bi bilo všeč, ko je deževalo. (Jerca, 2. r.)

Ob prihodu na igrišče Vražji kamen smo se razdelili v skupine. Najprej smo se ogrevali, nato smo igrali nogomet. Zmagali smo vsi. Obiskat smo šli kmetijo Stariha. Spoznali smo pravila rokovanja s konji. Veselili smo se krtačenja konj, še bolj jahanja. (Kim, 2. r.)

Ko sem prišla v šolo, so bili vsi veseli. Nato smo se vsi zbrali pred šolo. Potem, ko smo prišli v Črnomelj, smo šli na nogomet. Tam mi je bilo zelo lepo. Potem smo šli h konjem. Konje smo spoznali in jih jahali. Škoda, da nas je ujel dež. Na začetku jahanja me je bilo strah. Konju, ki sem ga jahala, je bilo ime Bela. Bela je bila zelo mirna, zato se nisem več bala. Ker sem bila zadnja, sem Belo odpeljala v hlev. Zaradi dežja nismo mogli iti na trim stezo. Ta športni dan mi bo ostal za vedno v spominu. (Ema, 2. r.)

Danes, 19. 9. 2023, smo drugošolci OŠ Dragatuš z avtobusom odšli na Vražji kamen. Ko smo prispeli, smo vsi šli na igrišče. Tam smo igrali nogomet. Potem smo peš šli jahat in krtačit konje. Tam nas je pričakal še avtobus. Potem smo šli nazaj v šolo. Ta dan mi je bil zelo všeč. (Klara, 2. r.)

Danes smo imeli športni dan. Šli smo na Vražji kamen. Najprej smo hodili po trim stezi. Nato smo imeli trening nogometa. Nazadnje smo krtačili ponije in jahali konje. (Lana, 2. r.)

V šoli smo se zbrali prvi, drugi in tretji razred. Odpeljali smo se na Vražji kamen. Igrali smo nogomet. Prvič sem jahal konja. Vsi smo se zabavali. (Lenart Oskar, 2. r.)

Danes smo imeli športni dan. Odšli smo na Vražji kamen. Igrali smo nogomet. Jahal sem lisastega konja. Imel sem se lepo. (Svit, 2. r.)

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj