Na vsebino

Pisana karavana kolesarjev tudi po belokranjskih cestah

V nizu mednarodnih kolesarskih dirk v začetku letošnje sezone bo to nedeljo potekala že osma dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil. Trasa dirke je letos nekoliko spremenjena, saj se bodo kolesarji iz Novega mesta najprej podali na daljši krog po Beli krajini, se morali dvakrat povzpeti na gorski cilj Brezovica, nato pa bodo ob prvem prihodu na Glavni trg v Novem mestu opravili še s štirimi krogi po okolici dolenjske prestolnice.

Dirka bo dolga spoštljivih 180 kilometrov. Razgiban teren gričevnate dolenjsko – belokranjske pokrajine bo po ocenah organizatorjev iz Kolesarskega kluba Adria Mobil, najbolj ustrezal vsestranskim kolesarjem, ki se odlično znajdejo tako na krajših vzponih kot tudi v izrazito hitrih odsekih dirke.

Svojo udeležbo na dirki je potrdilo kar 176 kolesarjev iz 26 ekip, ki prihajajo iz 33 držav in petih kontinentov. Kolesarska karavana bo torej pisana kot še nikoli doslej.

Trasa dirke:

Novo mesto (Adria Mobil d.o.o) – Češča vas (velodrom) – Straža – Dol. Toplice – Podturn – Brezovica – Črnomelj – Tribuče – Dolenjci – Podzemelj – Gradac – Semič – Brezovica – Podturn – Dol. Toplice – Vavta vas – Novo mesto – Novo mesto (Glavni trg) – Novo mesto (Ločna) – Mačkovec – Otočec – Struga – Ratež – Novo mesto (Žabja vas) – Novo mesto (Glavni trg) 4x

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj