Na vsebino

Na gostovanju poraženi, a kljub temu z izvrstnimi rezultati

Tako ženska kot moška ekipa Kegljaškega kluba Bela krajina sta se v 1.B državni ligi z gostovanja v Cerknici vrnili s porazom, vendar z nekaj izvrstnimi dosežki. Moška ekipa je celo izboljšala osebni rekord.

Pri dekletih se je zopet izkazala mlada Eva Starešinič, saj je v svojem prvem "celem" nastopu priborila ekipno točko in pri tem podrla 559 kegljev. Ekipno točko je priborila tudi Mateja Kraljič (537), medtem ko je največ kegljev podrla Cvetka Lamut (576), vendar ji je do pridobljene točke zmanjkalo malo sreče. Končni izid je bil 6:2 za kegljavke Bresta iz Cerknice.

Še bolj napeta je bila moška tekma, kjer smo na obeh straneh videli vrhunske rezultate. Že na začetku je Gregor Skalicky podrl 627 kegljev, vendar je bil njegov nasprotnik še za 22 kegljev boljši, v istem bloku tekmovalcev pa je Martinu Sevnšku (578) uspelo dobiti dvoboj in Beli krajini priboriti pomembno točko. Naslednja sta na stezo stopila Martin Pezdirc (561) in Luka Žafran (596), ki sta svoje delo opravila dobro - Martin je dvoboj dobil, medtem ko je Luka naletel na razigranega nasprotnika in je kljub dobri igri točko prepustil domačinu. Vsi upi so bili nato položeni v zadnjo belokranjsko navezo Magdič-Vereš. Robi je igro stopnjeval iz niza v niz in svojega nasprotnika zanesljivo premagal s 626 podrtimi keglji, medtem ko je Dejan svoj dvoboj začel zadržano, nato pa zadnjih 60 lučajev odigral tako kot se spodobi ter na koncu končal pri 593 podrtih kegljih. Končni rezultat je bil 5:3 za domačine iz Cerknice, ki so podrli 45 kegljev več kot Belokranjci. Slednji so skupno podrli 3581 kegljev s povprečjem 596,8 keglja na igralca, kar je odličen dosežek!

Naslednji konec tedna je v ligaških tekmovanjih premor.

Priponke

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj