Na vsebino

Mednarodna liga tajskega boksa v Črnomlju

V Črnomlju je v organizaciji domačega kluba Gladiator gym in Slovenske zveze tajskega boksa, potekala Mednarodna liga tajskega boksa. Nastopili so tekmovalci iz Hrvaške, Srbije, Češke in Slovenije.

Za najboljšega borca v moški konkurenci je pokal pripadel Žanu Ilcu iz Gladiator gyma Črnomelj. Pred domačim občinstvom se je z dobrimi borbami izkazal še en član črnomaljskega kluba Sebastijan Zupanc.

Pokal za najboljšo borko v ženski konkurenci si je prislužila Lily Fideršek iz Scorpion gyma Novo mesto, za katerega so nastopili še Nej Stojanović, Nejc Stojanović, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić.

Predstavniki klubov in štirih nacionalnih zvez tajskega boksa so se na pobudo predsednika lige Iztoka Vorkapića dogovorili o razširitvi sodelovanja in krepitvi prisotnosti te tradicionalne borilne veščine in športa, ki ga priznava tudi Mednarodni Olimpijski komite.

V letošnjem letu jih čaka še nekaj mednarodnih tekem, med njimi tudi evropsko prvenstvo, ki bo v turški Antalyi potekalo med 7. in 14. decembrom.

Vir: Scorpion gym

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj