Na vsebino

Aljoša Matko napoveduje povratek (video)

Foto: NK Celje
Foto: NK Celje

Izjemno formo Aljoše Matka, ki je na uvodnih desetih tekmah Prve lige Telemach dosegel šest golov in prispeval še štiri podaje, je v začetku oktobra ustavila huda poškodba. Napadalec Celja si je na tekmi proti Bravu zlomil stopalnico in izpustil preostanek jesenskega dela državnega prvenstva. Njegovi soigralci so kljub temu suvereno osvojili naslov jesenskih državnih prvakov, celjski klub pa je sedaj na socialnih omrežjih objavili video posnetek, na katerem 23-letni Črnomaljec zagnano vrti sobno kolo in s tem napoveduje skorajšnji povratek na nogometne zelenice.

Matko je bil prisoten tudi na ponedeljkovem uvodnem treningu Celjanov na Skalni kleti, nato pa se je s soigralci odpravil v hrvaško Istro, kjer bodo grofje opravili s prvim delom zimskih priprav. Navdušenje nad povratkom enega ključnih igralcev, je izrazil tudi trener ekipe iz knežjega mesta Damir Krznar. "Najpomembneje je, da se v moštvo vračajo poškodovani igralci. To bo za nas prva dobra okrepitvena injekcija. Velik plus je, da sta z nami ponovno Matko in Kvesić. Glede na to, da ju še nisem zares uspel voditi, ju smatram kot okrepitvi," je povedal hrvaški strateg.

Kljub temu, da je izpustil skoraj polovico prvega dela sezone, je Aljoša Matko s šestimi zadetki še vedno v igri tudi za vrh lestvice strelcev v elitni slovenski nogometni ligi. Na vrhu je z desetimi zadetki Portugalec Rui Pedro, pred Matkom pa so še štirje nogometaši s sedmimi zadetki.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj