Na vsebino

Kurtić ekspresno do novega delodajalca

Foto: FC Südtirol
Foto: FC Südtirol

Le nekaj dni potem, ko so se v Romuniji nepričakovano pojavile informacije o tem, da Jasmin Kurtić zapušča tamkajšnjo Universitateo Craiovo, je dolgoletni slovenski reprezentant našel nov klub. 34-letni Kanižaričan bo kariero nadaljeval v Italiji pri tamkajšnjem drugoligašu Südtirolu. Kot je danes na spletni strani sporočil klub iz Bolzana, je izkušeni vezist sklenil pogodbo do konca sezone.

“Zelo se veselim, da bom nosil rdeče-beli dres. To so namreč tudi barve Vareseja, kjer se je moja kariera začela. Vesel sem tudi, da sem spet v Italiji. Presenetilo me je, kako lepo okolje za delo je tukaj, pa sem videl že veliko. Moj cilj bo dati vse od sebe na vsakem treningu in tekmi, da bomo izpolnili skupne cilje. Zavedam se, da je serie B močna liga, Südtirol pa sem spoznal v lanski sezoni, ko je izjemno presenetil,” je za spletno stran novih delodajalcev dejal Kurtiċ.

Südtirol se je v predlanski sezoni prebil v drugoligaško tekmovanje in nato lani zaigral celo v kvalifikacijah za uvrstitev v Serie A, a neuspešno. Trenutno je na 15. mestu prvenstvene lestvice.

Kurtić je pred tem v Italiji že igral za Palermo, Varese, Torino, Fiorentino, Sassuolo, Atalanto, Spal in Parmo. Nekdanji član Bele krajine in Gorice je pred kratko epizodo v Romuniji, igral tudi za grški Paok.

Vir: STA, Sportklub
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj