Na vsebino

Kolpa zanesljivo premagala Ljubljano

Črnomaljski košarkarji so v petek v domači dvorani s 94:75 premagali ekipo Ljubljane. V okviru dodatnih kvalifikacij za obstanek v II. SKL bodo odigrali še štiri srečanja. Za gotov obstanek morjo zmagati še dvakrat. V Črnomelj se vračajo za zadnjo tekmo, 17. maja proti Medvodam.

Na parketu črnomaljske košarkarske dvorane je bila včeraj razlika v kakovosti tekmecev očitna. Črnomaljci, zdaj kljub svoji mladosti z večletnimi izkušnjami igranja v drugoligaški konkurenci, so hitro pokazali zobe in prevladovali na igrišču že v prvem polčasu. Na glavni odmor so odšli s prednostjo 17 točk. Kljub nekaj težavam z osebnimi napakami je Kolpa ves čas igrala v hitrem ritmu. Z agresivno obrambo, ki je Ljubljančanom povzročala nemalo preglavic, so prišli do hitrih protinapadov in jih uspešno zaključevali. Stekla je tudi igra v napadu, kjer so gledalci uživali v izjemni kombinatoriki in lahkih koših domače ekipe.

Celotna ekipa Kolpe je bila izjemno razpoložena za met za tri točke, saj so ob 56 odstotni uspešnosti dosegli kar 16 trojk. Največ – šest – jih je prispeval Kužnik, ki je bil s 26 točkmi tudi najboljši strelec tekme. Pri Črnomaljcih, kjer so vsi z zjemo Jeseničnika dosegli koš, je sledil Ristič z 18 in Mežan s 17 točkami. Pri Ljubljani sta bila s 16 točkami najuspešnejša Jure Kobilica in Luka Valentinuzzi.

Kolpo v torek čaka gostovanje v Medvodah, ki so v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij s Celjem izgubile. Povratno srečnje z Ljubljano je v prestolnici na sporedu prihodni petek, sezono pa Kolpa zaključuje v torek, 17. maja s tekmo proti Medvodam v Črnomlju. V primeru dveh zmag na gostovanjih prihodnji teden bi si belokranjsi košarkarji obstnek zagotovili že pred zadnjim srečanjem.

Vir: KK Kolpa

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj