Na vsebino

Jure Kure zmagal na mednarodnem namiznoteniškem turnirju

V soboto je v Varaždinu na Hrvaškem potekal mednarodni namiznoteniški turnir. Med ostalimi kategorijami je bila tudi kategorija igralcev s Parkinsonovo boleznijo. Dokazano je namreč, da ima namizni tenis pozitiven vpliv na omenjeno bolezen.

V slednji kategoriji so nastopali tudi člani slovenske reprezentance med katerimi tudi član NTK Bela krajina Jure Kure, in sicer pod vodstvom selektorja ter dolgoletnega reprezentanta Gregorja Komaca. Na tekmovanju je sodelovalo 18 slovenskih in hrvaških igralcev in prav Jure Kure je z izjemno igro osvojil 1. mesto, kjer je v finalu premagal odličnega Vinka Kurenta iz Maribora z rezultatom 3 : 2.

Izjava Jureta Kureta po zadnji dobljeni točki in osvojitvi turnirja: “To je velik uspeh in istočasno tudi lepa popotnica za svetovno prvenstvo v Avstriji, katerega se nameravam udeležiti”.

Naj omenimo, da je svetovno prvenstvo za igralce s Parkinsonovo boleznijo v Welsu v Avstriji na sporedu od 25. do 30. septembra.

Vir: NTK Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj