Na vsebino

Jure Balkovec z novo mojstrovino (video)

Foto: Alanyaspor
Foto: Alanyaspor

Slovenski reprezentant Jure Balkovec je bil eden ključnih mož včerajšnjega obračuna v 16. krogu turške superlige, kjer je Alanyaspor na domačem terenu gostil Ankaragucu. Tekma se je končala z remijem (1:1), domače pa je na začetku drugega polčasa v vodstvo popeljal prav 29-letni Belokranjec, ki je z velike razdalje z levico sprožil pravi projektil in ob slabem posredovanju gostujočega vratarja poskrbel za evforijo med domačimi navijači. Gosti so 20 minut pozneje uspeli izenačiti, tekmo pa sta zaznamovali tudi dve izključiti, po ena na vsaki strani.

Do prihoda novega trenerja Fatiha Tekkeja je Balkovec dobival malo priložnosti za igro, Alanyaspor pa je padel v slab rezultatski niz. Zdaj se je vse obrnilo. "Novi trener je veliko spremenil. Tudi moja situacija se je spremenila. Trener me ceni in v meni nekaj vidi. Zaupa mi. To občutim in tudi bolje se počutim. Veliko poudarka daje na nekatere podrobnosti v igri, v katerih pridem do izraza, denimo prosti streli in podobno," je za Nogomanio povedal Balkovec, ki ima v mislih vseskozi tudi nastop slovenske reprezentance na Euru 2024.

"Ker smo sezono dobro začeli, sem razumel, da trener ni menjal. Ko pa ni šlo, pa prav tako ni menjal. Priznam, bilo je kar malce frustrirajoče. Če ne bi prišlo do menjave trenerja in moje situacije, bi verjetno zdaj intenzivno razmišljal o menjavi kluba. Želel sem igrati. Letos vendarle igramo na evropskem prvenstvu. Tam želim biti v optimalni formi," pravi izkušeni branilec, ki nastop na prvenstvu vidi kot vrhunec kariere.

"Sanje smo uresničili. Smo na velikem turnirju. Kaj lahko storimo v Nemčiji? Verjamem, da se Anglija in recimo Danska slišita slabo. Ja, težko bo, bo pa to tudi nekaj posebnega. Za nas bo to vrhunec kariere in, kolikor poznam soigralce, bodo vsi dali vse, kar bodo lahko. Naše ambicije v Nemčiji bodo tekmovalne, v to ne dvomim. Imamo ekipni duh, to veliko šteje," je Jure Balkovec, ki ima pogodbo z Alanyasporom podpisano le še do konca sezone, povedal za portal Nogomania.

Zadetek Balkovca, ki je igral do 75. minute, si lahko pogledate v spodnjem videu od 2:35 minute naprej.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj