Na vsebino

Jasmin Kurtić pred izzivom kariere

Jasmin Kurtić se s kolegi iz reprezentance pripravlja na Brdu pri Kranju. Foto: m24.si/NZS
Jasmin Kurtić se s kolegi iz reprezentance pripravlja na Brdu pri Kranju. Foto: m24.si/NZS

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek popoldne z brniškega letališča odletela proti Koebenhavnu, kjer jo v petek ob 20.45 čaka mogoče že odločilna tekma za preboj na evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka morajo za to premagati Dansko. V primeru poraza bodo imeli novo “zaključno žogico” v ponedeljek proti Kazahstanu.

»Zavedamo se, kaj nam ti dve tekmi prinašata, vendar ne delamo drame. Delamo enako kot doslej, treniramo, se družimo, saj je to tisto, kar nas je pripeljalo do sem. Z naše strani mora biti pravi pristop in tako bo prišel tudi rezultat. Danska je zelo kvalitetna reprezentanca, kljub temu, da manjkajo nekateri igralci. Pričakujemo veliko dinamike v njihovi igri, igrajo doma, tako da bomo morali biti na igrišču zelo dobro taktično postavljeni in paziti na razdalje med linijami oziroma igralci. Pomembna bo tudi komunikacija. Dali bomo vse od sebe, da onemogočimo njihove kvalitete,« je pred tekmo v Kopenhagnu načrte razkril Jasmin Kurtić, ki se še dobro spominja zadnjega kroga kvalifikacij za uvrstitev na veliko tekmovanje leta 2015, ko je bila Slovenija zelo blizu uvrstitve na veliki turnir, a naposled ostala brez napredovanja.

»Tista tekma s Švico se še vedno vrti v naših glavah. V življenju je potrebno doživeti težke trenutke, da lahko prideš na visoko raven, saj lahko na podlagi preteklih izkušenj narediš nekatere stvari drugače,« pravi Kurtić, ki vlogo favorita prepušča Dancem. »Danska naj bo tudi tokrat favorit, to imamo raje. Na igrišču se vselej pokaže kdo je boljši. Ne samo po kvaliteti, pomembna bo tudi ekipa, ki diha kot eno, ki komunicira, ki se bori za vsako žogo,« verjame v slovensko kakovost izkušeni vezist, ki poudarja, da bosta tekmi z Dansko in Kazahstanom za večino fantov najpomembnejši v njihovih karierah.

Vir: NZS

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj