Na vsebino

Jakša v boju za naslov državnega prvaka

V pestrem koncu tedna na področju motošporta bo v soboto na sporedu tudi zadnja dirka državnega prvenstva v motokrosu. Po nedeljski dirki na Prilipah, kjer je zmago v razredu MX2 slavil Denis Jakša (AMD Kolpa MXS), se karavana motokrosistov seli v Mačkovce, kjer bo v večini kategorij o prvaku odločala prav zadnja preizkušnja.

Preizkušnjo na prekmurskih ravnicah nestrpno pričakujejo tekmovalci in navijači, saj je v prav vseh kategorijah še marsikaj odprtega. V razredu MX2 je Denis Jakša (164 točk) na drugem mestu. Vodi avstrijski tekmovalec Simon Breitfuss, ki je na dosedanjih dirkah zbral 175 točk, tretji Matevž Robek pa za Jakšo zaostaja štiri točke. Boj za najvišja mesta bo torej napet do zadnjega kroga.

V najmočnejšem razredu MX Open, kjer trenutno kaže, da bo lanskemu prvaku Petru Irtu uspelo ubraniti naslov, Marko Špehar (AMD Kolpa MXS) zaseda skupno 23. mesto.

Med veterani nad 50 let je Gorazd Vidic s 112 točkami peti, Bojan Škufca (oba AMD Kolpa MXS) pa tri mesta za njim.

K atraktivnosti tekmovanja bo svoje zagotovo prispevalo tudi prizorišče. Razgibana steza v Mačkovcih z deloma peščeno podlago namreč nudi izjemno dober oprijem, poleg tega pa s svojo konfiguracijo ponuja pogled kot v amfiteatru, zato je precej visoko na seznamu priljubljenih prog tekmovalcev.

Vir: AMZS

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj