Na vsebino

Denis Jakša skupno tretji

Foto: FB Jože Brodarič
Foto: FB Jože Brodarič

Na progi v Mačkovcih ja v soboto potekala zadnja preizkušnja sezone za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu, po kateri smo dobili državne prvake po posameznih kategorijah. Pred zadnjo dirko je bilo v razporedu točkovanja državnega prvenstva še marsikaj odprto. V razredu MX2 je bil v boju za naslov državnega prvaka tudi Denis Jakša (AMD Kolpa MXS),toda avstrijski voznik Simon Breitfuss je vnovič pokazal dobro formo, s katero je dobil prvo vožnjo. Še najbolj se mu je v prvo približal Matevž Robek (MK Fire group), Jakša je bil tretji. Breitfuss je zadnjo vožnjo malce slabše začel in večino dirke vozil na četrtem mestu. Zmago si je privozil Robek, drugi je bil Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični), na tretje mesto se je nekaj krogov pred koncem zavihtel Breitfuss, Jakša pa je bil četrti. Zmage na dirki se je tako razveselil Robek pred Breitfussom, Jakša je bil peti. Zmagovalec v tem razredu v državnem prvenstvu za leto 2021 je tako postal Breitfuss, drugo mesto si je po zaslugi odličnih voženj v Mačkovcih priboril Robek, na odličnem tretjem pa je pristal Jakša.

V razredu MX Open je Marko Šehar (AMD Kolpa MXS) zasedel 14. mesto, v skupni razvrstitvi je končal na 23. mestu.

V kategoriji veteranov nad 50 let je bil Gorazd Vidic (AMD Kolpa MXS) četrti, kar je tudi njegov rezultat v končnem skupnem seštevku.

Vir: AMZS

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
510
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj