Na vsebino

Iztok Ogulin je evropski prvak (foto in video)

V sodelovanju Modelarskega društva Bela krajina (zanj Iztok Ogulin) in Kluba mladih tehnikov Koper (zanj Vid Gladovič) je minuli konec tedna v Prilozju potekalo evropsko prvenstvo v zračnih bojih.

Z velikim veseljem vam lahko posredujemo novico, da je evropski prvak v kategoriji WW1 (modeli letal iz 1. svetovne vojne) postal član Modelarskega kluba Bela krajina Iztok Ogulin, ki je naslovu evropskega prvaka dodal še 3. mesto v kategoriji WW2 (replike letal iz 2. svetovne vojne). Borut Škedelj, ravno tako član Modelarskega društva Bela krajina, je v kategoriji WW1 zasedel 41. mesto, član Modelarskega kluba Mušice Sandi Žužinjak pa v kategoriji WW1 11. mesto in v kategoriji WW2 27. mesto.

Iztok Ogulin je na kratko opisal samo tekmovanje in povedal več o modelih letal:

Avstrijski pilot Gert Koenig je po zaključku tekmovanja zbranim v Prilozju prikazal atraktivno letenje z dvokrilnim modelom letala, ki se je izogibalo strelskim napadom s tal, prek daljinskega vodenja celo odvrglo bombe in ob težavah letala z motorjem katapultiralo pilota. Kratek video tega poleta:

Rezultate vseh kategorij najdete v prilogah spodaj.

Čestitke vsem tekmovalcev, še posebej pa belokranjskim letalcem!

Priponke

Vir: Modelarsko društvo Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj