Na vsebino

Dvoransko državno prvenstvo v lokostrelstvu

V Šenčurju je včeraj potekalo lokostrelsko dvoransko državno prvenstvo, ki se ga je v spremstvu trenerke Lili Grahek udeležilo osem tekmovalcev Lokostrelskega kluba Paradoks in vsi so pristreljali odlične rezultate.

Žana Pintarič (U21) in Nastja Jakofčič (U18) sta z ukrivljenim lokom postali državni prvakinji. Enakega uspeha se je z golim lokom med fanti do 18 let veselil tudi Matyaš Foršček.

Alina Košele, Nastja Jakofčič in Urška Čavič so pristreljale nove osebne rekorde.

Uvrstitve:

Ukrivljeni lok

Dekleta do 21 let: 1. mesto Žana Pintarič

Dekleta do 18 let: 1. mesto Nastja Jakofčič, 12. mesto Jerca Tessari

Deklice do 13 let: 3. mesto Alina Košele

Fantje do 21 let: 4. mesto Anej Bahor

Fantje do 18 let: 13. mesto Vito Dukovčič

Goli lok

Fantje do 18 let: 1. mesto Matyaš Foršček

Danes poteka člansko državno prvenstvo individualno in ekipno. Dvoboji potekajo le za uvrščene v prvih 16 tekmovalcev/tekmovalk v vsakem slogu in prvih 8 ekip. V soboto so odstreljali le kvalifikacije.

V kvalifikacijah je klubska ekipa Ženske ukrivljeni lok LK Paradoks v sestavi Urška Čavič, Žana Pintarič in Nastja Jakofčič pristreljala nov državni ekipni rekord (1697 krogov). Rekord LK Ankaran iz leta 2012, prav tako pristreljan v Šenčurju, so dekleta izboljšala za 13 krogov.

V dvoboje so se uvrstile in v kvalifikacijah osvojile:

1. mesto Urška Čavič,
2. mesto Žana Pintarič in
6. mesto Nastja Jakofčič.

Vir: LK Paradoks

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj