Na vsebino

Državno in mednarodno prvenstvo v badmintonu

Včeraj je OŠ Milke Šobar-Nataše že osmo leto zapored organizirala državno prvenstvo v badmintonu za učence osnovnih šol s posebnimi potrebami. Tekmovanja, ki se je prvič odvijalo v športni dvorani Srednje šole Črnomelj, se je udeležilo 25 tekmovalcev iz devetih slovenskih osnovnih šol z nižjim izobrazbenim standardom. Svečano otvoritev tekmovanja je popestril nastop šolskega pevskega zbora in recitacije učencev. Dijakinja Srednje šole Črnomelj Viviana Kukar je ob glasbeni spremljavi dijaka Andreja Zupančiča zapela slovensko državno himno. Prisotne sta pozdravila podžupan Občine Semič Bojan Jakša in podžupan Občine Črnomelj Štefan Misja ter ravnateljica Srednje šole Črnomelj Elizabeta Prus. Ob koncu svečane otvoritve je prisotne nagovoril še ravnatelj Osnovne šole Milke Šobar – Nataše Matjaž Barič, ki je tekmovanje tudi dokončno odprl.

Za našo šolo so tekmovali Erik Kolenac in Rok Kolenac ter Danijel Brinc. Na koncu sta Erik in Rok osvojila 9. do 12. mesto, Danijel pa je tekmovanje končal med 17. in 24. mestom. Naslov državnega prvaka je ubranil Aleks Zornada iz CUEV Strunjan.

Vzporedno z državnim tekmovanjem je tretje leto zapored potekalo tudi mednarodno tekmovanje. Za našo šolo sta tekmovala Nejc Moravec in Snežana Hudorovac. Pomerila sta se z vrstniki iz Tuzle (BiH), Kraljeva (Srbija) in Zagreba (Hrvaška). Nejc je v močni konkurenci osvojil odlično 3. mesto, Snežana pa je le za las izgubila finalno tekmo in osvojila 2. mesto. Ekipno smo se uvrstili na 2. mesto, takoj za ekipo iz Tuzle. Medalje, pokale in praktične nagrade so najboljšim podelile Nastja Simčič, Iva Simčič, Jasmina Kovač in Eva Puhek, članice Ju-jitsu kluba Ninja Črnomelj, ki so se iz preteklega evropskega prvenstva v Bukarešti vrnile s štirimi bronastimi medaljami.

Posebna zahvala gre sponzorjem, ki so nam omogočili izpeljavo tekmovanja: Krka d.o.o, Občina Metlika, Zavarovalnica Sava d.d., Srednja šola Črnomelj, Osnovna šola Loka, RIC Bela krajina, Simps’S d.o.o., WES’M d.o.o., Hotel Dolenj’c, Slikopleskarstvo Stopar Janez s.p., Ekokult, družba za uresničitev okolju in ljudem prijaznih projektov d.o.o., Montaže in ostale storitve Peter Videtič s.p.

Vir: OŠ Milke Šobar-Mataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj