Na vsebino

Denis Jakša zmagal v Prilipah

Foto: FB Jože Brodarič
Foto: FB Jože Brodarič

Prilipe pri Brežicah so včeraj gostile četrto dirko državnega prvenstva v motokrosu, tekmovalcem pa so se pridružili tudi vozniki evropskega prvenstva jugozahodne cone v razredih EMX65 in EMX85. V razredu MX2 je znova blestel Denis Jakša (AMD Kolpa MXS).

Vozniki razredov MX2 in MX Open so se kot običajno na progo podali skupaj. V razredu MX2 je najboljše štartal Denis Jakša in z lepo ter tekočo vožnjo do konca obdržal vodstvo. Za njim se je skozi cilj zapeljal avstrijski dirkač Simon Breitfuss, na tretjem mestu pa je prvo vožnjo končal Matevž Robek (MK Fire group). Podoben je bil tudi razplet druge vožnje. Tudi to je z suvereno vožnjo dobil Jakša pred Breitfussom, tretji pa se je tokrat skozi cilj pripeljal Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični).

Jakša je z maksimalnim izkupičkom točk stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra, družbo pa sta mu delala drugouvrščeni Breitfuss in tretji Hauptman. Zmaga na progi Prilipe za Jakšo pomeni, da je v skupnem seštevku zdaj drugi, še naprej pa je pred njim Avstrijec Breitfuss.

Razgibane in živahne so bile tudi vožnje v razredu veteranov nad 50 let, kjer sta Gorazd Vidic in Bojan Škufca (oba AMD Kolpa MXS) zasedla 7. oziroma 8. mesto.

Vir: AMZS

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
510
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj