Na vsebino

Boris Pupič še četrtič prekolesaril celotno Ameriko

Boris Pupič na prelazu v Koloradu.
Boris Pupič na prelazu v Koloradu.

Za nami je dobra polovica leta, Boris Pupič pa je v tem času prekolesaril že dva kontinenta. Potem ko je aprila uspešno zaključil eno najzahtevnejših kolesarskih preizkušenj na svetu Indian Pacific Wheel Ride (IPWR), ki poteka od zahodne do vzhodne obale Avstralije, je 57-letni Črnomaljec že četrtič uspešno zaključil tudi dirko Trans Am v ZDA. To mu je uspelo po 24 dneh in 14 urah kolesarjenja, kar je dan hitreje kot lani, ko se je omenjene preizkušnje prav tako uspešno lotil.

Kot edini Slovenec je na letošnji dirki prevozil okrog 6.750 kilometrov in pri tem prečkal deset ameriških zveznih držav. Po podatkih spletnega sledilnika je na dan v povprečju prekolesaril več kot 270 kilometrov, na cilj pa je prispel kot peti med okrog 50 udeleženci ekstremne kolesarske preizkušnje, ki poteka od mesta Astoria v zvezni državi Oregon, do Yorktowna v Virginiji. Tudi letos so ga na poti spremljale zahtevne vremenske razmere, od dežja, mraza in močnega vetra do hude vročine.

Trans Am Bike Race je druga najdaljša dirka v kategoriji brez spremstva in pomoči drugih. Poteka po progi brez označb, brez vmesnih postaj, napitkov iz vozila in spodbude gledalcev. Na cilju kolesarje ne pričaka nihče, tudi uradnega zmagovalca ni. Dirko onstran velike luže, ki jo Pupič opisuje kot surovo, a hkrati lepo, je ta izjemni kolesar uspešno zaključil že v letih 2019, 2022 in 2023.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj