Na vsebino

Belokranjci tudi na Istrskem maratonu

Včeraj je na slovenski obali potekala tekaška prireditev Istrski maraton, ki je bil že 10. po vrsti. Tudi tokrat ni šlo brez belokranjskih tekačev.

Med rezultati smo našli Gregorja in Matejo Laj, ki sta se preizkusila na 10-kilometrskem teku. Gregor si je s časom 39:35 pritekel 7. mesto v absolutni razvrstitvi, Mateja pa s časom 54:18 skupno 33. mesto. Oba sta tekla za klub TKD Bela krajina.

Pod Belokranjec team smo zasledili dve tekačici in sicer Ido in Doro Vrbetič. Prva si je s časom 1:06:52 pritekla 212. mesto, druga pa s časom 1:35:25 668. mesto med vsemi tekači.

Na 21-kilometrski tek sta se podala Pia Ritonija in njen stric Edi Bahor. Pia je s časom 2:06:39 zasedla absolutno 77. mesto pri dekletih, Edi, ki je bil malce počasnejši, kar se za strica tudi spodobi, pa s časom 2:11:44 392. mesto v moški konkurenci.

Dobili smo tudi namig, da je na 21-ki tekel tudi Dragan Kokalović iz Križevske vasi in s časom 1:38:26 zasedel visoko 65. mesto med moškimi.

Radijski kolega Iztok Gustinčič, ki je bil uradni govorec na dogodku in je na naslovni fotografiji, pa je po mamini strani s Čudnega sela.

V množici tekačev smo po rezultatih iskali še koga, ki je iz belokranjskih občin, vendar ga/jo nismo našli. V kolikor smo koga prezrli, nam pišite na [email protected] in rade volje ga/jo dodamo v poročilo.

Vir: Istrski maraton/Timing Ljubljana

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj