Na vsebino

2. dirka za MX Pokal - Stranska vas pri Semiču

Dogajanje se je začelo že v soboto zvečer z WHIP SESSIONOM, na ciljnem skoku proge. V vlogo komentatorja je stopil lanskoletni zmagovalec WHIP-a Luka Kutnar, ki se je v vlogi komentatorja odlično znašel. Prvi je skoke otvoril mladi in perspektivni motokrosist Jaka Peklaj, ki so mu nato sledili tudi preostali motokrosisti. V letošnjem letu, so o najboljšem whipu odločali gledalci, katerih se je nabralo cca. 1500. Sledilo je odločanje med tremi finalisti - Jaka Završan, Luka Milec ter domačin Denis Jakša, za slednjega se je na koncu občinstvo tudi odločilo.

V nedeljo je sledila motocross dirka za MX Pokal, kot organizatorji se moramo najprej zahvaliti vsem udeležencem brez katerih dirka ne bi uspela tako kot je in resnično nas veseli dejstvo, da so bili skoraj vsi štarti s polnimi rampami. Tudi dirka je bila ena iz med številčnejših v zadnjih nekaj letih, dirke se je udeležilo 200 voznikov. Dirka je potekala v lepem sončnem vremenu, tekmovanje so otvorili vozniki 85ccm ter WOMEN, sledili so jim vozniki BRONZE 250, in vožnje so zaključili vozniki GOLD G-SHOCK ter SILVER 450. Veseli nas dejstvo, da kljub številčni udeležbi reševalna služba ni posredovala in so vsi tekmovalci uspešno zaključili tekmovanje.

Radi bi se zahvalili tudi Maticu Žitniku in ekipi za vrhunsko pripravo proge!

85ccm – 1. mesto Tai Vidovič
WOMEN – 1. mesto Zala Stergar
BRONZE 250 – 1. mesto Kumer Erik
BRONZE 450 – 1. mesto Klemen Panter
Veteran 40 – 1. mesto Lavrin Simon
Veteran 50 – 1. mesto Bogataj Jernej
Enduro 2-T – 1. mesto Miha Sedej
Enduro 4-t – 1. Jože Repnik
SILVER 250 – 1. mesto Marko Lukšič
SILVER 450 – 1. mesto Aleksander Žafran
MX125 – 1. Luka Kranjc
GOLD G-SHOCK – 1. Luka Milec

Vir: Cross Country Slovenija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj