Na vsebino

Jakša najboljši na dirki v Stranski vasi

Denis Jakša je razveselil domače navijače. Foto: AMZS
Denis Jakša je razveselil domače navijače. Foto: AMZS

Proga v Stranski vasi pri Semiču je po dveh letih premora v nedeljo znova gostila dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Organizirali so jo člani Društvo 507 moto team. V poletnem vremenu so gledalci spremljali zanimive boje, ki jih je med prvo in drugo vožnjo za nekaj trenutkov prekinil dež, ki je nekoliko namočil progo v Stranski vasi.

Jakša poskrbel za veselje navijačev

Domači gledalci so se v najmočnejšem razredu MX Open razveselili zmage domačina Denisa Jakše (AMD Kolpa MXS), ki je odlično izkoristil poznavanje proge in bučno podporo navijačev. Roman Cvitkovič (AMD Kolpa MXS) je bil osmi.

Na prvi dirki razredov MX Open in MX 2 se je s štarta izstrelil glavni domači adut Denis Jakša, ki je ob bučni podpori gledalcev nanizal nekaj hitrih krogov in naredil razliko ter ušel glavnima zasledovalcema Toniju Mulcu (Klub MTM 501) in Mihi Bubniču (MyTeam Motorcross).

V drugi vožnji je s štarta najbolje pognal Jaka Završan (MyTeam Motorcross) in vodil prvih nekaj ovinkov. Nato je Jakša postavil stvari na svoje mesto in že v prvem krogu naredil razliko do tekmecev. Za preostali mesti na stopničkah sta se borila Bubnič in Mulec, Završan pa je končal na četrtem mestu.

V kategoriji MX veterani 50 je bil Gorazd Vidic (AMD Kolpa MXS) na visokem četrtem mestu, Bojan Škufca (AMD Kolpa MXS) pa na osmem.

Izkazal se je tudi podmladek AMD Kolpa MXS v kategoriji MX125, kjer je Manca Horvat kot edina predstavnica nežnejšega spola, zasedla 11. mesto. Žiga Puhek, najmlajši up v kategoriji MX65, pa je bil 18.

Vir: AMZS, AMD Kolpa MXS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj