Na vsebino

15. mednarodni turnir v namiznem tenisu

Namiznoteniški klub Bela krajina je v nedeljo izvedel že 15. mednarodni turnir v namiznem tenisu, od letos poimenovan Memorialni turnir Rajko Trempus, v spomin na preminulega člana kluba Rajka Trempusa. Turnir je bil v telovadnici OŠ Mirana Jarca, ob podpori Občine Črnomelj organiziran v sklopu prireditev ob občinskem prazniku. Svečano so ga odprli župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in Rajkova hči Mateja Trempus, moderator je bil Andrej Kmetič.

Župan je med drugim poudaril, da letos praznujemo 80. letnico 1. zasedanja SNOS-a, ki je začetek naše državnosti in da je Občina Črnomelj leto 2024 razglasila za leto domovine. Dejal je, da država ni nekaj samoumevnega in da se tega mogoče premalo zavedamo. Tekmovalcem se je zahvalil za številno udeležbo in zaželel veliko uspeha pri igri.

Mateja Trempus se je ob prisotnosti Rajkove žene, zahvalila za izkazano čast in tekmovalce pozvala k poštenemu tekmovanju ter spoštovanju nasprotnika, za kar se je vedno zavzemal tudi njen oče Rajko.

Turnirja se je udeležilo rekordnih 77 tekmovalcev (od tega štiri tekmovalke) iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Ljubitelji namiznega tenisa so se najprej pomerili v kategoriji dvojic, in sicer v enotni starostni kategoriji, kjer si je igralec sam izbral soigralca. Tekmovanje je potekalo po sistemu na izločanje, kjer je zlato odličje zasluženo prejela dvojica Zoran Gajšek in Ivan Zera iz Velenja, ki sta v finalu premagala Marka Gazvodo in Darka Jakobčiča iz Novega mesta.

Po tekmovanju dvojic je sledilo tekmovanje posameznikov, kjer so bili tekmovalci razvrščeni v dve starostni kategoriji – do 50 let in nad 50 let. V vsaki starostni kategoriji se je sodelujoče razvrstilo v predskupine, kjer se je igralo po sistemu vsak z vsakim. Prva dva iz vsake predskupine sta napredovala v finalno skupino A, medtem ko so se ostali iz predskupine pridružili v t.i. tolažilno skupino B. V obeh skupinah so dvoboji potekali po sistemu na izločanje.

V starostni kategoriji do 50 let je nastopalo 36 tekmovalcev, ki so bili razvrščeni v devet predskupin. Najboljšo igro je pokazal Stanislav Lošić iz Zagreba, ki je v finalu s 3:1 premagal odličnega mladinskega reprezentanta Slovenije, sicer člana Športnega društva SU Novo mesto, Marka Gazvodo.

Tekmovanja v kategoriji nad 50 let se je udeležilo 41 tekmovalcev, ki so tekmovali v desetih predskupinah, kjer je pokal za najboljšega zasluženo dvignil Ivan Zera, ki je v finalu s 3:2 premagal obrambno naravnanega Zagrebčana Nikolo Kašića.

Poslastica večera pa je bil dvoboj zmagovalcev iz obeh starostnih skupin, kjer je Stanislav Lošić premagal Ivana Zera z rezultatom 3:2 ter osvojil naziv absolutnega zmagovalca turnirja.

Med člani NTK Bela krajina, ki so sodelovali v kategoriji do 50 let, so se najboljše odrezali Peter Butala, Jani Dražumerič, Edi Grahek, Aleš Hudelja, Igor Kapš, Tomas Kuhar, Andrej Štefanc in Andrej Žvab, ki so se uvrstili med 9. in 16. mestom. V tolažilni skupini je Marko Panjan sklenil svojo pot v četrtfinalu in se uvrstil med 5. in 8. mesto (skupno med 21. in 24. mestom) ter Rok Željko, ki je zasedel med 9. in 25. mestom (skupno med 25. in 41. mestom).

V kategoriji nad 50 let so sodelovali Andrej Kmetič, Jurij Kure in Tomaž Pezdirc ter zasedli mesta med 9. in 16., medtem ko so v tolažilni skupini Jani Majerle, Jože Rus, Zvone Stanešić in Jani Težak zasedli med 9. in 20. mestom (skupno med 25. in 36. mestom).

Tekmovanje je potekalo na desetih mizah. Najboljšim na turnirju sta medalje in pokale podelila črnomaljski župan Andrej Kavšek in predsednik NTK Bela krajina Jani Dražumerič.

KONČNI VRSTNI RED

Posamezno, skupina A do 50 let:
1. mesto: Stanislav Lošić
2. mesto: Mark Gazvoda
3. mesto: Patrik Blaževič in Luka Mlakar

Posamezno, skupina A nad 50 let:
1. mesto: Ivan Zera
2. mesto: Nikola Kašić
3. mesto: Zvone Omahen in Zoran Gajšek

Posamezno, skupina B do 50 let:
1. mesto: Petra Šmid
2. mesto: Robert Brodnik
3. mesto: Dejan Kolenac in Gašper Nemanič

Posamezno, skupina B nad 50 let:
1. mesto: Paulo Pisani
2. mesto: Ciril Kozjek
3. mesto: Vlado Bačič in Pavo Blaževič

Dvojice:
1. mesto: Zoran Gajšek – Ivan Zera
2. mesto: Mark Gazvoda – Darko Jakobčič
3. mesto: Jože Kozinc – Zvone Omahen in Luka Mlakar – Robert Brodnik

Super finale:
1. mesto: Stanislav Lošič
2. mesto: Ivan Zera

Vir: NTK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj