Na vsebino

Župančič in Cankar dobila dostojne naslednike

Pastirski rog za najboljšo osnovnošolsko deklamatorko si je prislužila Ajda Zgaga Misja iz Metlike. Foto: Jani Pavlin
Pastirski rog za najboljšo osnovnošolsko deklamatorko si je prislužila Ajda Zgaga Misja iz Metlike. Foto: Jani Pavlin

V Kulturnem domu Črnomelj so včeraj pripravili Župančičevo frulico 2023, 33. zaključno srečanje najboljših mladih pesnikov, deklamatorjev in pripovedovalcev. Na njej je letos sodelovalo 236 osnovnošolskih deklamatorjev, 11 srednješolskih pripovedovalcev, 66 osnovnošolskih pesnikov in 42 srednješolskih pesnikov iz skupno 81 slovenskih šol. Zmagovalce je določila strokovna komisija v sestavi Veronika Dintinjana, Igor Divjak, Nana Milčinski, Mojca Funkl in Žiga Bonča.

Pastirski rog Župančičeve frulice za najboljšo osnovnošolsko deklamatorko si je letos prislužila Ajda Zgaga Misja iz Metlike.

Dobitnica Župančičeve frulice 2023 za najboljšo srednješolsko pesnico je Doroteja Drevenšek iz Maribora, Veronika Puc iz Moravč je najboljša osnovnošolska pesnica, Indija Stropnik iz Ljubljane pa je prejela pastirski rog Župančičeve frulice 2023 za najboljšo srednješolsko pripovedovalko.

Zbrane je na zaključnem srečanju nagovoril župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, zmagovalcem pa so nagrade podelili Vinko Möderndorfer, Roman Rozina, Breda Kočevar in Helena Vukšinič.

Program so ob glasbeni spremljavi dvojca 2B povezovali Lea Pavliha, Oton Župančič (Sašo Žepuhar) in Ivan Cankar (Damjan Debevec).

Na prireditvi sta se predstavila tudi najboljša mlada hrvaška pesnika Goranovega proljeća Jana Vančina in Nikola Serdar.

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj so ob tej priložnosti izdali tudi pesniško zbirko najboljših mladih pesnikov leta 2023, ki jo lahko prelistate TUKAJ.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj