Na vsebino

Znani letošnji prejemniki metliških občinskih priznanj

Urška Čavič
Urška Čavič

Metliški občinski svetniki so včeraj v Kulturnem domu Metlika zasedali na svoji zadnji redni seji v tem mandatu. Obravnavali so 15 točk dnevnega reda, za kar so porabili dobre tri ure.

Po potrditvi dnevnega reda in zapisnika prejšnje seje so v okviru kadrovskih zadev potrdili kandidaturo Urške Ban za direktorico Dolenjskih lekarn Novo mesto. Sledila je obravnava ocene izvajanja občinskega progama varnosti Občine Metlika in poročila o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za leto 2021. Po zaključeni razpravi je občinski svet sprejel oceno, poročila pa ne. Načelnik Policijske postaje Metlika Dušan Brodarič je svetnike seznanil tudi z informacijo o varnostnih razmerah na območju občine Metlika v lanskem letu, ki so jo svetniki po daljši razpravi tudi sprejeli.

Potrdili so tudi predlog komisije za priznanja, da letošnji občinski plaketi podelijo Belokranjskemu muzeju Metlika in osmim posameznikom, ki so 10. avgusta v Križevski vasi pomagali pri reševanju utapljajočega otroka iz reke Kolpe. To so Marko Simonič, Davor Veljković, Tjaša Zalar, Jure Vraničar, Rok Urh, Milan Kočevar, Robert Jenkole in Sandi Težak.

Na slovesnosti ob občinskem prazniku, ki bo potekala 24. novembra v športni dvorani OŠ Metlika, bodo podelili še priznanje za najboljšo športnico v letu 2022, ki bo pripadlo Urški Čavič (na fotografiji), članici Lokostrelskega kluba Paradoks. 24-letna študentka strojništva, ki se z lokostrelstvom ukvarja že 11 let, je letos med drugim osvojila ekipno bronasto kolajno na EP v Munchnu, tretja je bila tudi na tekmovanju za svetovno rang lestvico v Antaly, četrto mesto je osvojila na svetovnih igrah v Birminghamu, pohvali pa se lahko tudi z zmago na tekmovanju za svetovno rang lestvico v Kamniku.

V prvi in drugi obravnavi so svetniki potrdili predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v občini Metlika. Sprejeli so tudi polletno poročilo o realizaciji proračuna ter določili vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v letu 2023.

V okviru obravnave kandidatov za člana državnega sveta in izvolitev predstavnikov v volilno telo za volitve člana državnega sveta ter določitev predstavnika kandidature in predstavnika določitve elektorjev je na seji potekalo tajno glasovanje. Za kandidata za člana državnega sveta so tako izvolili Darka Zevnika, za elektorja na volitvah za člana državnega sveta pa sta bila določena Bojan Krajačič in Janko Bračika, kot predstavnik kandidature in predstavnik določitve elektorjev pa Martina Legan Janžekovič.

Sledila je obravnava in sprejem dopolnitev letnega načrta ravnanja s stvarnim premoženjem za leto 2022 ter sprejem sedmih premoženjsko pravnih zadev.

Seja se je zaključila s točko pobude in vprašanja članov sveta, so še sporočili z Občine Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj