Na vsebino

Živahna sobota na sem'škem placu

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V semiškem trškem jedru je včeraj potekalo osrednje dogajanje festivala Zaključek poletja na sem'škem placu. Pestro dogajanje so pričeli s prikazom peke belokranjske pogače, pohodniki na potepu po Semiški gori so razvajali brbončice, možen je bil tudi voden ogled cerkve Svetega Štefana ob glasbenem utrinku Dua Solis.

Na svoj račun so prišli tudi najmlajši. Otroci so se po zaprti Roški cesti brezskrbno sprehajali, risali, pisali in igrali. Udeležili so se lahko tudi delavnice poslikave obraza pred Muzejsko hišo. Gledališče KU-KUC je pripravilo poučno predstavo Črtek v mestu, na zelenici hotela Smuk je potekala predstava in delavnica ustvarjalnega tandema Kamišibaj Slikovedke, na glavnem odru pa se je v igrani lutkovni predstavi pojavil tudi Polanski vrag.

Popoldansko dogajanje je zaznamoval še blagoslov kolesarjev in motoristov, v Vinoteki Semič pa so se obiskovalci lahko osvežili s poletnimi koktajli in lokalnimi vini.

Večerno glasbeno dogajanje so odprli vodilni slovenski folksterji Čedahuči trio, osrednji glasbeni dogodek pa je bil nastop Klape Šufit iz Splita. Glasbeni večer je zaključila skupina Samorog. Sobotno dogajanje je povezoval Dino Subašić.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj