Na vsebino

Zimska plesna pravljica s pridihom mistike

V metliškem plesnem društvu Krokar, kjer plesno znanje nabira okrog 60 otrok in mladostnikov iz celotne Bele krajine, konec decembra tradicionalno pripravijo Zimsko plesno pravljico. Letošnja, že dvanajsta plesna poslastica z naslovom Kjer se megla konča, je bila mistično obarvana in v njej so mladi plesalci pred polno dvorano Kulturnega doma Metlika prikazali, kaj vse so se naučili skozi plesno sezono.

V društvu že več kot dve desetletji skrbijo za razvoj umetniških plesnih zvrsti na sončni strani Gorjancev. Vsako leto pripravijo najmanj eno samostojno plesno predstavo ter vrsto krajših plesnih točk, preformansov in animacij. Čeprav plesno dejavnost opravljajo predvsem na ljubiteljski ravni, se lahko pohvalijo z bogato ponudbo plesnih vsebin. Otroke, mladino in odrasle vsako sezono vabijo na kar osem plesnih zvrsti: plesna ustvarjalnica, hip hop fusion za deklice in dečke, sodobni balet za otroke in najstnike, sodobni fusion-ples, plesna rekreacija za odrasle in sodobni ples za odrasle. Delavnice potekajo pod mentorstvom Andreje Fir, Nike Brdar in Nikoline Lalić.

Utrinke z letošnje Zimske plesne pravljice so skozi foto objektiv ujeli Rudi Vlašič, Nika Brdar in Suzana Puškarić.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj