Na vsebino

Zgodbe s Primorske

V soboto zjutraj je v Knjižnici Črnomelj potekala prireditev z naslovom Zgodbe s Primorske, ki je nastala v soorganizaciji Knjižnice Črnomelj in KUD Zlata skledica v počastitev 140-letnice rojstva Otona Župančiča. Velik prireditveni prostor bivše jedilnice dijaškega doma je bil zaseden do zadnjega kotička z otroškimi in odraslimi ljubitelji dobrih zgodb in kamišibaja.
Odličen uvod v sobotno matinejo so izvedle mlade kamišibajkarke iz Podružnične šole Adlešiči, ki svoje zgodbe ustvarjajo pri krožku pod mentorstvom Darka Kočevarja. Mihaela Bunjevac je predstavila Uganke, Lana Mikložič Župančičevo pesem Da mi biti je drevo, Sara Selakovič pa ljudsko pesem Dekle je po vodo šlo.
Sledile so predstave gostujočih kamišibajkarjev s Primorske.

Primož Barle, kamišibajkar in simpatičen Primorec, doma iz Vrtojbe, nas je spretno vodil po zanimivih zgodbah in nam predstavil kamišibaj ekipo ter tudi sam nastopil s predstavo 9 pogumnih miši. Nastopile so še Sara Grbec z Babico Zimo, Vesna Marion z zgodbico Kdo je napravil Vidku srajčico, Vlasta Markočič nam je ob slikah pripovedovala o Prazniku Svetega Roka, Vera Papič se je predstavila z zanimivo zgodbo Nič in vse, Mirna Stopar nam je pripovedovala o tem Kako so si Butalci omislili pamet in Simona Kavčič o Hudiču, ki gnal polhe past.

V dobri uri smo z navdušenjem in s pozornostjo potovali iz zgodbe v zgodbo, Župančičev zmaj iz pesmi se je dvignil visoko nad Loko in pokukal na Kras, kjer je res krasno.

V veliko čast nam je bilo gostiti in spoznati čudovite ljudi, ki so naše sobotno dopoldne zapolnili z odličnimi zgodbami. S svojo iskreno ter pozitivno energijo so znali pričarati resnično pravi kyokan – seveda skupaj z obiskovalci prireditve. Bilo je resnično zelo lepo.

Vir: KUD Zlata skledica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj