Na vsebino

“Zgodba o prijateljstvu je taka …” Valeta 2018

Včeraj se je poslovila generacija devetošolcev, ki so se med seboj skozi leta šolanja močno povezali in skupaj doživeli ne samo izkušnje iz šolskih klopi, ampak so bili tudi zelo aktivni v razširjenem programu šole (udeležili so se številnih tekmovanj na različnih področjih tako v Sloveniji kot v tujini, vključeni so bili v vrsto projektov šole, v mednarodne izmenjave, se udeležili veliko praktičnih delavnic …). Našteto je bogatilo njihov vsakdan in bilo neprecenljiva popotnica za življenje tako v izkustvenem kot kulturno-socialnem smislu.

V dopoldanskem veselem, a hkrati čustvenem kulturnem programu so se poslovili od učiteljev in ostalih učencev na šoli. Predali so simbolični ključ osmošolcem. Ti so obljubili, da bodo častno in vestno prenesli vrednote devetošolcev na mlajše generacije učencev.

Popoldne pa je valeta potekala v gostilni Müller v Črnomlju. Pridružili so se nam starši ter bivši učitelji šole. V razkošnem kulturnem programu, ki so ga sooblikovali tudi osmošolci, ni manjkalo spominov, plesa, petja, igranja, recitacij …

Naj se zgodba o prijateljstvu, ki se je pri Juliji, Mateji, Roku, Eriku, Danijelu in ostalimi sošolci iz osmega razreda začela na OŠ MŠN, nadaljuje in cveti še dolgo. Pa srečno na novih poteh!

Zahvala sponzorjema: Peter Videtič, s.p. in ŠIK vulkanizerstvo, Dario Šikonja, s.p.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj