Na vsebino

Zdravstveni dom Črnomelj ni zaprt!

Iz Zdravstvenega doma Črnomelj so nas poklicali pred nekaj minutami in povedali, da na enem od spletnih portalov piše, da so v »Zdravstvenem domu Črnomelj okuženi trije zaposleni in da je Zdravstveni dom Črnomelj zaprl vrata in da paciente preusmerjajo v ZD Semič«.

Objavljena informacija ni točna. V Zdravstvenem domu Črnomelj nimajo podatka, da bi bili trije zaposleni okuženi. Zdravstveni dom Črnomelj ni zaprl vrat in pacientov ne preusmerjajo v Zdravstveno postajo Semič.

Imajo pa že od četrtka odprt samo glavni vhod na katerem zaposleni z vsakim opravijo pogovor in triažo. Ravno tako takšen sistem velja v Zdravstvenih postajah Semič in Vinica.

So pa v Zdravstvenem domu Črnomelj v petek, 6.3.2020 zvečer, ko je Zdravstveni dom Metlika prenehal s kliničnim delom, začasno prevzeli pokrivanje področja Metlike z nujno medicinsko pomoč. Vzpostavili so dve ekipi nujne medicinske pomoči. Vzpostavljena je tudi okrepljena ekipa voznikov za sanitetne prevoze. Opravljajo dializne prevoze za Metliko in danes so prevzeli tudi nujne patronažne obravnave. Ker so imeli ob koncu tedna povečan obisk pacientov, ki so jih morali po epidemioloških in kliničnih merilih pogledati v sobi za izolacijo, so se preventivno odločili, da pripravijo dodaten prostor za izolacijo v primeru, če bi bilo številčno teh uporabnikov več. Z občinskim štabom CZ Občine Črnomelj so se dogovorili, da postavijo šotor. Gre za izključno preventivno ravnanje z namenom pripravljenosti.

Vir: Zdravstveni dom Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj