Na vsebino

Zdravstvene delavnice v Srebrnem dvoru v februarju

Vsak četrtek ob deveti uri študenti Fakultete za zdravstvene vede izvajajo zdravstvene delavnice za starejše in telesno prizade iz črnomaljske, metliške in semiške občine v Srebrnem dvoru, v »Križniški komendi« v Metliki (Dom starejših občanov Metlika). Jutri je tema vloga družine v skrbi za starostnika, 14. februarja bo študentka predstavila vlogo prostovoljcev v skrbi za starostnika, 21. februarja bo študent govoril o pripravi starejših na institucionalno varstvo in izmenjali si bodo izkušanje s stanovalci DSO Metlika, v četrtek, 28. 2. 2019, se bodo udeleženci pogovarjali o pomenu prehranjevanja starejših in možnost dostave toplega obroka na dom uporabnika v občini Metlika.

Na delavnicah starejši in telesno prizadeti dobijo pomembne zdravstvene informacije in se družijo. Da bi imeli dostop do delavnic tudi starejši in telesno prizadeti, ki se sicer aktivnosti ne bi mogli udeležiti, je organiziran brezplačen prevoz. Starostniki iz črnomaljske, metliške in semiške občine lahko pokličejo na telefonsko številko 07 30 63 157 in naročijo prevoz. Delavnice se odvijajo v okviru projekta Srebrni dvor, ki je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Priponke

Vir: Univerza v Novem mestu

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj