Na vsebino

Zbiramo spomine - "Spomini na otroštvo"

Spomini na otroštvo: »Ko sem še majhen bil …«

Se še spomnite vaše najljubše igrače? Katerih iger ste se igrali kot otrok? Pri katerih opravilih ste sodelovali? Še hranite fotografije z različnih praznovanj in obredov? Bi z nami delili zanimivo anekdoto iz vašega otroštva?

Če doma hranite fotografije, razglednice, predmete, zgodbe ali drugo gradivo, povezano z našim najnežnejšim življenjskim obdobjem (npr. fotografije z rojstnodnevnih praznovanj, religioznih obredov, gradivo, ki priča o igračah, otroški oblačilni kulturi, družabnih igrah, otroških opravilih ipd.), vas vabimo k sodelovanju. Gradivo prinesite v sredo, 7. novembra 2018, med 8. in 19. uro v Knjižnico Črnomelj ali Ljudsko knjižnico Metlika. Gradivo, ki ga boste prinesli, bomo digitalizirali in vam ga vrnili, zbrano digitalizirano gradivo pa shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Vsaka zgodba šteje pri snovanju življenjske zgodbe našega kraja!

** Fotografija "Pogozdovanje 1977":

Fotografija je bila posneta ob dogodku pogozdovanja. Na počiščenih površinah so učenci 7. E OŠ Miran Jarc Črnomelj sadili smrekice. Za tisti čas so to bile običajne delovne akcije. Od leve Sandi Palič, Darko Mokrovič, Pavel Župančič, Bojan Đorđević, Jani Papež, Marija Pezdirc, Irena Tomc, Jasmina Panjan, Lili Andrejašič, Alenka Lakner, Romana Suhorepec, Tatjana Schweiger, Sonja Kobe.

Fotografijo hrani razredničarka Antonija Šterbenc.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj