Na vsebino

Zaposleni v občinski upravi Občine Šentjur na obisku v Metliki

V četrtek so nas na metliški občini obiskali zaposleni v občinski upravi Občine Šentjur, z županom mag. Markom Diacijem na čelu.

Občina Šentjur sodi med večje slovenske občine, saj meri 222,3 kvadratnih kilometrov in ima okoli 19.650 prebivalcev ter sega od drameljskih goric na severu do razgibanega kozjanskega gričevja in vrhov Bohorja na jugu. Upravno je razdeljena je na 13 krajevnih skupnosti. Občinsko središče je mesto Šentjur, ki je tudi poselitveno in zaposlitveno središče.

Župan Darko Zevnik jim je na kratko predstavil zgodovino Občine Metlika ter njene posebnosti, gospodarstvo in spodbude za občane, delovanje občinske uprave ter ključne razvojne projekte in izzive občine.

Zaposleni Občine Šentjur so si med drugim ogledali še Hišo dobrot Bele krajine in Galerijo Kambič ter se v šoli Bistra buča na Radovici udeležili pouka iz 60. letih prejšnjega stoletja .

Z zaposlenim na Občini Šentjur, Zlatkom Zevnikom in metliškim županom je beseda tekla tudi o izvoru priimka Zevnik.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj