Na vsebino

Zaključna prireditev 16. literarnega natečaja Lepota besede 2021

Knjižnica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj sta letos v mesecu maju že šestnajstič razpisala literarni natečaj Lepota besede »Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto«. Na natečaj se je prijavilo 29 literatov iz Bele krajine in širše Dolenjske.

V petek popoldne (26. 11.2021) so se ustvarjalci v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj najprej srečali s strokovno ocenjevalko, pesnico in pisateljico Stanko Hrastelj, ki je literatom podala svoje strokovno mnenje o njihovem literarnem ustvarjanju.

Ob 19. uri je v večnamenskem prostoru potekala zaključna literarna prireditev, na kateri so člani gledališke skupine ZIK Črnomelj prebirali pesmi in odlomke proznih del izbranih vseh 29 avtorjev in na kateri so bili razglašeni tudi trije najboljši avtorji po izboru strokovne ocenjevalke Stanke Hrastelj: Miran Jenko z Dvora, Tjaša Drčar iz Trebnjega in Nežka Dular iz Novega mesta. Za odlično glasbeno vzdušje je poskrbel Trio v B in C, program pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Ob tej priložnosti smo izdali knjižico, v kateri so predstavljena dela sodelujočih avtorjev: Robert Ašič, Mladen Babič, Marija Bajt, Maja Centa, Tjaša Drčar, Nežka Dular, Josip Fabina, Tilka Gorenc, Nina Grahek, Karmen Hribar, Miran Jenko, Ivanka Jevnikar, Petra Kampl Petrin, Jožica Kapele, Anita Koprivc, Tanja Košar, Duška Lah Peček, Simona Laknar Strahinić, Tanja Mencin, Irena Mali, Alenka Mežnaršič, Marija Pečaver Potočnik, Anica Perme, Sandra Škrinjar, Albina Sonja Štraus, Eva Šubic, Melita Vidmar, Klavdija Žalec Štrekelj in Vladka Marija Žalec. Knjižico je oblikoval Gorazd Petrovič.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj