Na vsebino

Parkirišče je postalo igrišče, zabavišče in gledališče

Z dogodkom Igraj se v mestu - dan brez avtomobila so v Črnomlju uspešno zaključili letošnji Evropski teden mobilnosti (ETM), ki je tokrat potekal pod sloganom Varčne poti. Parkirišče pri črnomaljskem gradu so prilagodili za trajnostni prostor uporabe, tako da je hkrati postalo igrišče, zabavišče in gledališče.

V dopoldanskem času je Društvo Šola zdravja izvedlo jutranjo telovadbo Vedno mladi telovadimo radi. V ETM so vsako leto vključene tudi belokranjske šole in vrtci, ki aktivno sodelujejo pri ozaveščanju otrok o trajnostnih načinih prihodov v šolo. Kot nagrado za sodelovanje, je Miškino gledališče za osnovnošolske otroke izvedlo predstavo o prometni varnosti Tri kepice prometa.

Popoldansko dogajanje je bilo športno-kulturno obarvano. Dogodek so popestrili tudi stojničarji s svojimi izdelki.

Z Evropskim tednom mobilnosti v občini Črnomelj ozaveščajo in promovirajo trajnostno mobilnost ter aktivno spodbujajo k spremembi potovalnih navad in načinu razmišljanja v bolj trajnostno naravnane navade kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in parkiranje zunaj mestnih jeder.

Aktivnosti financira ministrstvo za okolje in prostor iz sklada za podnebne spremembe. Evropski teden mobilnosti se vsako leto odvija od 16. do 22. septembra.

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj