Na vsebino

Zaključek poletnih delavnic v Metliki

Foto: RC Novo mesto
Foto: RC Novo mesto

V preteklem tednu je Mladinski center Metlika znova prepravilo otroško veselje in znanje. Tam so namreč pod okriljem Podjetniškega inkubatorja Podbreznik potekale letošnje delavnice Ciciban in robotek. Otroci so se spoznavali z robotiko ter mnogimi drugimi ročnimi spretnostmi.

V mlajši skupini so ustvarjali različne naprave in robote z Lego Wedo 2.0 kompleti in reševali tehnične izzive s kompleti Lego Spike s starejšimi otroci ter programirali lastne videoigre v okolju Scratch.

Bili so tudi športno aktivni na šolskem igrišču, v hudi vročini pa so se hladili in urili v ročnih spretnostih. Nekateri so se prvič preizkusili v kvačkanju, drugi so si izdelali lesen lok, tretji pa trenirali svojo natančnost pri zlaganju origamijev.

Prijazno so jih gostili tudi v Hiši dobrot Bele krajine in v Turistično informativnem centru Metlika, kjer so jim predstavili različne dejavnosti in aktivnosti za otroke v lokalnem območju.

Vir: Razvojni center Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj