Na vsebino

Zaključek Drugačnih pravljic v knjižnici

Projekt Drugačne pravljice je namenjen osebam s posebnimi potrebami, pri katerih želimo vzpodbuditi branje in bralne navade. Vanj so vključene štiri skupine učencev iz OŠ Milke Šobar Nataše ter štiri skupine uporabnikov iz Varstveno delovnega centra Črnomelj, ki vključuje delovno in bivalno enoto ter enoti Lunca in Vinica. Leto jih je bilo vseh skupaj kar 62. Srečanja potekajo enkrat mesečno od oktobra do aprila z vsako skupino posebej. V mesecu maju pa pripravimo zaključno prireditev za čisto vse udeležence. In tokratni zaključek je potekal v četrtek, 16. maja.

Vsi udeleženci so se zbrali v prireditvenem prostoru knjižnice ter si ogledali zabavno in poučno gledališko predstavo S popotnikom Jako po Sloveniji, ki jo izvaja Zavod Enostavno prijatelji. Čudovita predstava, ob kateri smo se zelo zabavali, nekaj naučili in kar je najbolj pomembno – bili smo veseli, nasmejani, razigrani.

Zelo lep zaključek leta je bil in verjamemo, da nam bo v mislih ostal še kar nekaj časa. Vsi udeleženci in njihovi mentorji so za sodelovanje prejeli tudi pohvale. Na koncu smo si zaželeli še lep in uspešen zaključek šolskega leta, veliko lepih trenutkov med počitnicami. Vsi skupaj pa se ponovno srečamo jeseni.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj