Na vsebino

Zaključek Drugačnih pravljic

V četrtek so se učenci 6., 7. razreda, učenci PPVI IV, V in varovanci VDC Črnomelj ob skupnem zaključku projekta Drugačne pravljice zbrali v prostorih Splošne knjižnice Črnomelj.

Knjižničarka Daniela je povzela vsebino srečanj, učenci in varovanci pa so se spominjali, kaj vse so spoznali skozi skupna srečanja. Nit, ki je povezovala srečanja, je bila povezana z ljudskimi pravljicami iz različnih koncev sveta. Ob pravljicah so učenci spoznavali tudi narod, navade in običaje ljudi, od koder je pravljica prihajala.

Za tokratno presenečenje sta poskrbela povabljena igralca oz. lutkarja, ki sta uprizorila prav posebno lutkovno predstavo. S pomočjo lutk zajčka, lisice in mnogih nadvse zanimivih lutkarskih rekvizitov sta uprizorila čudovito gorenjsko ljudsko pravljico o branjevki in branjevcu ter pridnemu, marljivemu zajčku in zviti lisici. Skozi pravljico smo vsi spoznali, da se trud lahko tudi poplača in da brez dela ni jela …

Nekateri naši učenci so se navdušeni fotografirali z lutkarjema. Nad predstavo so bili zelo navdušeni.

Zadovoljni in hvaležni knjižničarkama, ki sta se za nas zelo potrudili, smo še malo pokramljali in se pogostili, nato pa se priključili dnevu dejavnosti na šoli.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj