Na vsebino

Zaključek bralne značke na OŠ Mirana Jarca

Letos so v branju uživali številni učenci naše šole, ki so tudi v tem šolskem letu osvojili bralno značko. Teh učencev je bilo 178.

V 9. razredu je bilo 9 ‘zlatih bralcev’, kar pomeni, da so bralno značko osvojili vseh 9 let šolanja. To so Ana Štukelj, Iza Grdešič Vidmar, Eva Simonič, Aljaž Simčič, Matic Cimerman, Izak Bubnjić, Julija Žafran Planinc, Ana Matkovič in Jure Grahek.

Bralno značko smo tudi letos zaključili s prireditvijo, ki smo jo imeli 22. maja 2024, in sicer v dveh delih. Program sta povezovali Pia Lovrenčič in Klara Koplan, s pevskim nastopom pa se je predstavila tudi Anika Birkelbach. Vsi bralci so prejeli priznanja, bralci 1., 4. in 7. razreda tudi mapice, ‘zlati bralci’ pa še posebno priznanje za zvestobo knjigi in Bralni znački.

Gostja prireditve je bila Irena Cerar, pripovedovalka ljudskih pravljic ter avtorica knjig Pravljične poti Slovenije, Pravljične poti v zgodovino, Kamniške pravljične poti in Pravljične poti brez meja.

Pripravila je zanimiv nastop, v katerem je prisotne s pripovedovanjem popeljala v svet ljudskih pravljic. Na koncu je podelila priznanja.

Čestitamo vsem bralcem in njihovim mentoricam.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj