Na vsebino

Zakaj brati otrokom? - predavanje dr. Vesne Vuk Godina

Včeraj je bila avla Kulturnega centra v Semiču nabito polna. Številni študenti, vzgojitelji, učitelji, knjižničarji in starši knjižnih moljčkov , smo prisluhnili izjemnemu predavanju slovenske socialne in kulturne antropologinje, dr. Vesne Vuk Godina. Že v brošuri, ki je izšla ob 20. obletnici knjižnih moljčkov, nas je navdušila s kratkim, a udarnim člankom o tem, da je otrokom treba brati knjige, ne pa jim kupovati interaktivnih igrač, jih dati za računalnik, ali za televizijo. Knjigo omenja kot edini človeški medij, ki od otrok zahteva razvoj abstraktnega mišljenja. V nasprotju z virtualno realnostjo, ki otroka ohranja na ravni konkretnega mišljenja. Skoraj dve uri dolgo in navdušujoče predavanje, je v nas porodilo mnogo vprašanj in idej. Še veliko bomo morali postoriti v knjižnicah, vrtcih, šolah in doma, vsak na svojem področju in vsak pri sebi, da bomo naše otroke navdušili za knjigo in jih vzgojili v bralce, jih s tem naučili abstraktnega mišljenja, jih naučiti misliti s svojo glavo in jim s tem dali popotnico za uspešno in srečno življenje.

Predavanje dr. Vesne Vuk Godina je bil še zadnji dogodek v nizu prireditev, ki smo jih v Tednu otroka soorganizirali: CSD Črnomelj, KC Semič, Knjižnica Črnomelj, Krajevna knjižnica Semič, KUD Zlata skledica in Vrtec Semič, v sodelovanju z JSKD OI Črnomelj in ob podpori Občine Črnomelj in Občine Semič.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj