Na vsebino

Zahod ZDA - kratek potopis treh Belokranjcev in enega barmena

Po 3.000 prevoženih miljah (cca 4.800 km) se javljamo iz Združenih držav Amerike. Trenutno se nahajamo v San Diegu, ki je naša zadnja destinacija. Ampak začnimo na začetku:
Potovanje smo pred petnajstimi dnevi začeli v Los Angelesu ter se po trodnevnem ogledu mesta odpravili naprej po prečudoviti obalni cesti CA-1 proti San Franciscu. Na poti do San Francisca smo obiskali še Malibu, Santa Barbaro, Pismo Beach, San Simeon, Carmel in Monterey.

V San Franciscu smo si v dveh dneh ogledali Alcatraz, Golden Gate, stopničaste ulice, downtown, Chinatown,... mesto smo doživeli resnično v polni meri, saj smo ga v celoti prevozili s kolesi.

Nato se je naša pot nadaljevala skozi veličastne in prečudovite nacionalne parke Yosemite park, Mohave Desert, Death Valley, Red Canyon, Zion park, Brice Canyon, Grand Canyon, Hoover Dam in Joshua Tree park.

Pot nas je "slučajno" zanesla tudi v Las Vegas, kjer smo se zadržali tri dni. Dovolj o Vegasu! (fotografij iz Vegasa začuda ni, op. uredništva).
Današnji dan si bomo popestrili z obiskom mehiške Tijuane (upamo, da ne zamudimo leta domov).

In kakšni so naši vtisi? Z dvema besedama - Kapo dol!

Ob prečudovitih mestih in osupljivi naravi nas je najbolj navdušila prijaznost ljudi, ki smo jo doživeli na vsakem koraku.

P.S. Kjub veliki medkontinentalni razdalji nas je novica o prihodu franšize Uber v Slovenijo povsem navdušila! Upamo samo, da se bo poleg linije Nerajec - Sežana odprla še kakšna nova.

Lep pozdrav iz Merike!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj