Na vsebino

ZAGREB in UDRUGA UNUO

Včeraj nas je na Palmotićevoj ulici v Zagrebu pričakala prijazna gospa Marjeta Trkman Kravar, turistična vodnica, in nas popeljala po samem srcu Zagreba. Z zanimanjem smo ji sledili in poslušali dejstva in zgodbe o mestu in ljudeh, ki tam živijo. Ugotovili smo, da sta se valežanski princ Charles in Camilla, sprehajala po istih ulicah in se peljala z isto vzpenjačo le dan pred nami.
Po ogledu mesta smo se udeležili kuharske delavnice katero organizirajo v Udrugi UNUO. UNUO je ustanovljen z namenom vključevanja, izobraževanja in popestritve življenja oseb s posebnimi potrebami in vključevanje le teh v širše okolje. Naši gostitelji so nas toplo sprejeli in sodelovanje je takoj steklo. Počutili smo se kot v kakšni »masterchef« televizijski oddaji, le, da ni bilo zaznati nobene tekmovalnosti. Prijetno druženje, kramljanje in učenje osnov kuhanja so bile sestavine za nastanek okusnega obroka. Novi prijatelji so nam obljubili, da nam obisk vrnejo saj si zelo želimo ponovnega snidenja.
Hvala Marjeti, Vedranu in kuharski ekipi za prijaznost, nove izkušnje in lepe spomine.

Vir: Varstveno delovni center Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj