Na vsebino

Zadnje informacije iz DSO Metlika

V DSO Metlika je bilo na koronavirus v obdobju od 6. 3. do 20. 4. pozitivnih 47 stanovalcev, od tega je 10 že negativnih, bolezni žal ni preživelo 13 stanovalcev. Svojce stanovalcev redno obveščamo o zdravstvenem stanju njihovih bližnjih, za katerega še naprej skrbi zdravniška ekipa iz Splošne bolnišnice Novo mesto, ZD Novo mesto ter ZD Metlika in ZD Črnomelj.

Stanovalci z okužbo oziroma s sumom na okužbo so v skladu z navodili stroke preseljeni v enoto starega gradu (Komenda), kjer smo namestili skupno 29 postelj. S to potezo smo tudi v samem DSO Metlika zagotovili boljše prostorske pogoje za preprečevanje širjenja okužbe.

Po naših informacijah je bilo okuženih tudi skupno 15 zaposlenih, od tega jih je sedem že negativnih in se postopoma, odvisno od počutja, vračajo nazaj na delo.

V DSO Metlika še naprej dosledno izvajamo vse varnostne ukrepe s ciljem preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom. Uvedli pa smo tudi možnost vnosa stvari v dom z izjemo hrane. Stvari, ki jih prinesejo svojci za stanovalce, hranimo 72 ur v vrečki, nato pa jim jih dostavimo.

Zdravi stanovalci s pomočjo prostovoljcev vsakodnevno hodijo na sprehod pred dom, prav tako se redno izvajajo video pogovori med stanovalci DSO Metlika in njihovimi svojci. Stik s svojci pozitivno vpliva na stanovalce in na njihovo razpoloženje.

Vsem zaposlenim, stanovalcem, svojcem, donatorjem in prostovoljcem, ki nam pomagajo vsak na svoj način, se še enkrat zahvaljujemo za pomoč v teh težkih časih. Prepričani smo, da bomo iz te težke preizkušnje izšli še močnejši!

100x hvala, da ste z nami!

Ostanite zdravi!

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj