Na vsebino

Gradijo prvi belokranjski kolesarski poligon – pumptrack

Foto: Občina Metlika
Foto: Občina Metlika

Kolesarski poligoni oz. pumptracki so po državi vse bolj razširjeni, prvega v Beli krajini pa bodo imeli v Metliki. Občina Metlika je namreč s tamkajšnjim uspešnim družinskim podjetjem Status in izvajalcem del, podjetjem Batt Crew, v začetku avgusta sklenila pogodbo za izgradnjo kolesarskega poligona – pumptracka. Zabrneli so tudi že gradbeni stroji.

Nov športni objekt se bo nahajal na lokaciji vzporedno od obstoječega igrišča za Osnovno šolo Metlika, vseboval pa bo kolesarski poligon, dostopne poti ter urejene okolice z urbano opremo. Raztezal se bo na skupni površini 480 kvadratnih metrov, polovica bo asfaltne vozne površine, 230 kvadratnih metrov bo zelenih površin, preostali del bo namenjen drenaži. V sklopu koloparka bodo uredili tudi informacijsko točk z informativno pregledno tablo ter prostor za počitek s klopmi, po potrebi tudi mizami ter stojali za kolesa.

Vrednost celotne naložbe znaša slabih 32 tisoč evrov, od tega bo Občina Metlika prispevala skoraj 27 tisočakov, podjetje Status pa bo primaknilo 5.000 evrov.

»Z novo pridobitvijo bomo popestrili možnosti rekreacije na prostem za vse generacije, posebej za otroke in mladino. Veseli nas, da se je za sodelovanje pri investiciji odločilo tudi naše uspešno podjetje Status d. o. o. Metlika, ter pripomoglo k realizaciji investicije,« sporočajo z Občine Metlika.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj