Na vsebino

Evropski teden mobilnosti v belokranjskih občinah

Utrinek ETM v Črnomlju iz preteklih let.
Utrinek ETM v Črnomlju iz preteklih let.

Evropski teden mobilnosti (ETM) je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu. Po sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« bo potekal od 16. do 22. septembra, letos pa so k njemu aktivno pristopile tudi vse tri belokranjske občine, saj so se uspešno prijavile na razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti letošnjega ETM v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE.

Skozi projekt bodo občine še dodatno ozaveščale in promovirale trajnostno mobilnost ter aktivno spodbujale k spremembi potovalnih navad in načinu razmišljanja v bolj trajnostno naravnane navade kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, parkiranje zunaj mestnih jeder,…

Občina Črnomelj bo aktivnosti skupaj s partnerji izvedla v septembru in oktobru. Podroben program si lahko ogledate na spletni strani občine.

Občina Metlika bo skupaj s partnerji od 16. do 22. septembra na Mestnem trgu (od cvetličarne do cerkve) izvedla sklop dogodkov pod skupnim imenom Parkirni dan. Podroben program bodo na spletni strani občine objavili v kratkem.

Številne tedenske in dnevne aktivnosti bodo od začetka septembra do konca oktobra potekale tudi v semiški občini. Rdeča nit vseh aktivnosti je trajnostna mobilnost, ki spodbuja zdravo življenje: peš v vrtec in šolo s kokoško Rozi in Belim zajčkom, medgeneracijski Peš bus, spremenimo parkirišče in šolsko ulico v igrišče, Jaz in očka tečeva, tedenska kolesarska potepanja, preizkusimo električno kolo, postani sam svoj kolesarski mojster, tečaj nordijske hoje in teka ter preizkus hoje na 2 km, test telesne pripravljenosti, z vlakom je udobno in ugodno, jesenski pohod.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj